vrijdag 16 augustus 2013

Helemaal geen zin meer



Ik ben weer thuis na een dikke twee weken vakantie. Eerst een paar dagen stevig bergwandelen in Zwitserland, daarna uitrusten in ItaliĆ«. Natuurlijk gingen de hardloopschoenen mee in de tas en ze zijn ook gebruikt. Ik heb drie keer ruim 1 ½ uur gerend over de Toscaanse heuvels en paden.
Maar nu ben ik dus weer thuis en heb ik al een week niet hardgelopen en ik heb nog steeds geen zin. Ik heb goede redenen om niet hard te lopen: eerst waren er twee reisdagen in de auto, met ’s avonds nog tent opzetten, koken en eten en toen was het donker. Daarna was ik thuis en moesten alle vakantiespullen worden opgeruimd en de volgende dagen moest er in huis worden geklust omdat dochterlief de kamer van oudste zoon wil die verhuist naar Delft.
Maar dit zijn natuurlijk allemaal maar smoezen: wie wil lopen, zal lopen. Ik wil blijkbaar niet. Maar ik moet wel als ik in Amsterdam een marathon wil lopen. En dat wil ik wel.
Dus dinsdagavond om half 9, toen ik het lopen echt niet meer kon uitstellen, een dikke 10 km gelopen. Het ging wel lekker, wat ook wel logisch is na een week rust. En woensdag heb ik me weer naar de loopgroep begeven, waar ik best goed liep (redelijk snel) maar waar het niet erg fijn voelde. Maar dat zal wel komen doordat ik te kort van te voren had gegeten omdat we laat uit Delft terug waren, waar mijn zoon dus nu op kamers woont.