vrijdag 18 februari 2011

toch wel een beetje moe

Want ik ging wel erg hard over de baan. Het ging snel en dat kostte moeite, maar het lukte wel. En het voelde ook wel weer goed, ik had veel energie en kracht. Dat was woensdag.
Donderdag op de fiets naar Groningen. Had ik ineens op de weg erheen de wind tegen. Meestal heb ik juist de wind in de rug, maar er staat ineens een oostenwind. Gevolg was dat ik hard moest trappen om op tijd op mijn afspraak te zijn. Gelukkig was de terugweg toen een makkie.

Vandaag dacht ik een rondje van 3 kwartier te maken, maar na 10 minuten voelde ik al dat dit een slecht idee was. Dus rondje ingekort tot een half uur en dat was lang zat.
IK had nog een stoer plan om morgen eerst naar Groningen te fietsen, dan 30 km te lopen en dan weer terug te fietsen, maar daar zie ik dus maar vanaf. Te moe, al genoeg gedaan deze dagen. Ik ga er gewoon met de auto heen en weer terug.

maandag 14 februari 2011

in alle vroegte

Zondag op bezoek bij familie. Die wonen in Ede en Doetinchem, dus iets minder dan en ruim 2 uur rijden van ons huis. Dat betekent de hele dag zitten, in de auto en op de bank. Dat vind ik best lang, dus daarom voor vertrek nog even 10 km hard gelopen. Om half 8 vertrokken, om half 9 weer klaar. Snel douchen en dan in de auto.

Het lopen ging lekker. Ik was fit en uitgerust. Ik wilde heel rustig lopen, net als zaterdag, maar het ging zo lekker, dat ik mezelf wat steigerungen heb toegestaan, steeds aan het einde van een weggetje, en dan om de bocht weer heel rustig beginnen. Het voelde goed en makkelijk.

Toch was ik in de verdere dag wel moe. Op de heenreis in de auto geslapen. 's Middags verdween de vermoeidheid. En nu ben ik weer moe, omdat ik 1 1/2 uur in een moeilijk engels studieboek heb zitten lezen, wat ik niet zo interessant vind, maar ja het moet he. Dus straks maar weer lekker een rondje hardlopen om weer wat uit te rusten. 80 minuten met 4 keer 9 minuten op hogere snelheid staat op het schema.


Het is nu 19.30 uur:
Het lopen vanmiddag ging super. Een maand geleden moest ik 6 keer 6 minuten op halvemarathontempo en dat ging toen moeizaam. Nu gingen de 4 keer 9  minuten bijna fluitend. Ik liep heerlijk, ik had er nog wel een kunnen doen, maar ja, niet gedaan. In totaal een km of 18 gelopen in 1 1/2 uur en helemaal niet moe. Het was ook heerlijk weer natuurlijk, zon en best harde wind. Dat wel.
Maar ik heb echt genoten: lekker buiten bezig zijn. Marathontrainen is fijn!