donderdag 28 februari 2013

Snel gelopen

Na woensdag grotendeels binnen te hebben doorgebracht, lesgeven en veel administratie doen, terwijl buiten de zon scheen, had ik 's avonds best zin om even buiten te rennen. Helaas bleek het een stuk kouder dan ik dacht toen ik naar buiten stapte, dus nog maar weer terug om mijn muts op te halen.

Ik moest heel snel fietsen, want ik was erg laat van huis weg. Gelukkig kwam ik nog net op tijd bij ons verzamelpunt en vertrokken we vrijwel meteen. Op het programma stonden krachtoefeningen en dat vonden mijn bovenbenen niet fijn. Hoe het kwam weet ik niet, maar bij het fietsen voelde ik mijn bovenbenen al. Terwijl ik normaal veel aankan, qua bovenbenen. Maar nu niet. Dus steeds maar wat minder uitvalpassen gedaan bij elke serie.

Toen het lopen: 10 keer 750 meter. Ik was benieuwd hoe die zouden gaan. Ze gingen heel goed en snel ook. De vorm is blijkbaar nog steeds aanwezig, ondanks dat ik mijn hele bioritme  door de war heb geschopt met mijn reis naar Hongkong. Dat is mooi.

Nu houd ik twee dagen rust, want zaterdag moet ik 30 km lopen op 5.30 minuut/km. En een week later zou ik de halve marathon in Haren lopen. Benieuwd hoe dat gaat.

woensdag 27 februari 2013

Frisse lucht

Heel erg fijn gelopen. Weer met lichte tegenzin begonnen. Ik was nog wat moe, vanwege mijn jetlag, maar toch maar op pad gegaan. Wat heerlijk om in de frisse buitenlucht te lopen ipv in de ge-aircode gym of tussen de uitlaatgassen. We zijn wel bevoorrecht, hier in Noord-Nederland.

Op mijn schema stond dat ik 20 km moest lopen met daarin 3 keer 15 minuten op halve marathontempo. Van de drie keer 15 heb ik drie keer 10 minuten gemaakt, vanwege mijn jetlag en omdat ik zaterdag 30 km moet lopen op 5.30 minuut per km. Best pittig dus. Vandaar nu een beetje rustiger aan.

Maar het ging heel fijn. Ik liep de drie 10-minutes, dacht ik, ongeveer even hard als toen ik 13 km per uur op de loopband liep, al kan mijn gevoel ook helemaal niet kloppen natuurlijk. Maar goed, het was fijn en de rest van de dik 1 1/2 uur liep ik lekker rustig en ook fijn. Totaal 18 km denk ik? Misschien ietsje meer.

maandag 25 februari 2013

vakantietrainingen

Ben net terug van een week vakantie in Hongkong. Het was daar prima, vooral het weer: overdag 23 graden en veel zon. We zijn dus allemaal flink verbrand.

Ik heb ook nog hardgelopen. Niet buiten. Ik durfde dat niet aan wegens de luchtvervuiling en omdat ik geen geschikte plek vond in de omgeving van het hotel. En ik had geen zin om eerst een dik half uur met de metro te rijden naar een park of boulevard aan zee.

Maar gelukkig had het hotel een 'gym', met daarin twee loopbanden en een hometrainer. Daarop heb ik een aantal trainingen van ongeveer een uur afgewerkt. En dat was leuk: verschillende tempo's op de loopband en verschillende hellingen. Omdat ik (door het vele lopen in de stad op verkeerde schoenen?) weer last had van mijn voet heb ik het lopen afgewisseld met fietsen. En ook hier verschillende hellingen opgefietst. Nadeel: je fietst op zo'n ding nooit naar beneden.

Gisteren zijn we thuisgekomen, na een nachtvlucht van 12 uur. Ik heb 's ochtends nog met de loopgroep meegetraind. Ik kon alleen maar rustig lopen, maar het was heerlijk om de frisse boslucht in te ademen ipv de uitlaatgassen in Hongkong.

Nu, na een nacht slapen van 14 uur, ben ik nog moe en niet over mijn jetlag heen. Vandaag maar verder uitrusten, en werken, huishouden doen enzo. Vorige week was mijn lichaam behoorlijk in de war door de jetlag: op vreemde momenten veel trek in eten, rare smaak in mijn mond, licht in mijn hoofd en bij inspanning meteen een hele snelle hartslag. Dat was na een dag over, dat zal nu ook wel weer.  Misschien morgen dus weer een stukje lopen, woensdag naar de loopgroep en dan zien we wel verder.