woensdag 15 december 2010

eindelijk weer lopen

Want na twee dagen min of meer gedwongen rust, was ik hier echt aan toe. Na twee van zulke dagen moet ik me er wel weer toe zetten om te gaan hardlopen, maar eenmaal begonnen, krijg ik er weer veel plezier in.

Vanavond een rustige training, ter voorbereiding op de decemberloop in Peize. Het ging lekker, een paar korte en wat snellere stukken, wat rustige dribbels en wandelingen tussendoor en heen en weer naar de looptraining in een wat vlotter duurlooptempo gelopen. Totaal een km of 12, schat ik.

maandag 13 december 2010

spekglad

Heb ik me er net toe gezet om toch maar even drie kwartier te gaan hardlopen, stap ik de stoep op en voel dat het helemaal ijzig is. Spekglad dus. Meteen maar besloten om dan niet te gaan rennen, ik wil het risico niet lopen om te vallen, ook al is het fietspad waar ik wil gaan lopen waarschijnlijk minder glad dan mijn stoep en de straat.

Toch jammer, morgen komt er ook niks van lopen: de hele dag, ook 's avonds les geven.
Nou ja, extra rust dan maar. Ook wel goed om er zaterdag een snelle 15 uit te knallen. Ik zie wel.

zondag 12 december 2010

2 uur en drie kwartier

EN het ging prima. Het laatste half uur was wel even pittig, maar dat kwam voornamelijk omdat ik sneller was gaan lopen en omdat ik over de overbekende weg liep vlak bij mijn huis, waar ik al tig keer heb gelopen. Even gekeken op afstandmeten.nl, volgens hun was het 26.8 km, dus afgerond 27. Mooi!
In totaal deze week dus 42 + 27 = 69, zeg maar 70 km. EN dat zomaar, zonder moeite of voor mijn gevoel veel tijdsinvestering.

Ik was ook al snel uitgerust van deze inspanning. He, wat heerlijk is dat toch!
En nu wordt het weer kouder en kouder, dus wie weet...... eind deze week weer schaatsen?