zaterdag 14 januari 2012

4,5 km!!!

Gisteren, tijdens de autorit naar Baarn, toen ik mijn voet van het gaspedaal afhaalde omdat ik de cruise-control had ingeschakeld, ineens een knak in mijn voet, gevolgd door wat vage pijn. Oei! 's Avonds deed het nog steeds zeer, ik heb het gemasseerd, maar daar werd het alleen maar erger van.

Vanmorgen toch maar hardgelopen, ik twijfelde of ik het wel moest doen, met zo'n zere voet. Het deed nog steeds pijn, namelijk, bij bewegen. Toch maar gegaan: als het niks zou worden, was ik zo weer terug thuis. Maar het ging wonderbaarlijk goed. Ik heb 9 keer 2 minuten hardgelopen, niet eens erg langzaam, met tussendoor steeds 1 minuut wandelen. Totaal 4,5 km. Onder het lopen halverwege wel iets gevoeld, maar het werd niet erger. Nu doet het wel wat meer pijn, maar het lijkt ook al weer weg te trekken.

Mooi dat ik alweer bijna een half uur kan hollen/wandelen. Maandag maar weer een stukje, 4 keer 5 minuten of zo. En dan woensdag meedoen met de beginnersgroep? Ik hoop het!

vrijdag 13 januari 2012

niet meer gelopen

want ik had gewoon geen tijd. Maar geen tijd = geen zin, natuurlijk, want je kan altijd wel tijd maken, en als je het echt wil, vind je wel een half uurtje, langer loop ik toch niet.

Dinsdag gewerkt, en  's avonds hard gestudeerd, woensdag had ik een moeilijk tentamen. Dacht ik, maar dankzij de vele studie viel het me erg mee. Woensdag gefietst naar Groningen, tentamen gedaan, naar huis gefietst en weer met mijn neus in de boeken, want donderdag weer een tentamen. Donderdag hetzelfde, fietsen naar Groningen, tentamen doen, weer terug. En toen besloot ik dat ik vakantie had. Ik had de hele kerstvakantie elke dag gestudeerd, nu nam ik vrij. Geen zin in hardlopen, ik had mijn lichaamsbeweging al gehad op de fiets.

Vandaag eerst 's morgens gewerkt, en toen naar Baarn voor een cursus/training om opleider te worden bij het Menne-instituut. Leuke training, maar wel intensief. Om 7 uur thuis, eerst eten en toen had ik ook geen zin om nog wat kleine stukjes in het donker te wandelen/hardlopen. Morgen maar, en maandag.

Ik voel nog steeds niets, nou ja, heel af en toe even een klein steekje, en vandaag ineens weer een knakje. Maar geen echte pijn. Dus morgenochtend met goede moed wat langer hardlopen dan die 6 keer 1 minuut.

dinsdag 10 januari 2012

het gaat goed hoor

De voet houdt zich super. Ik voel helemaal niks. Had ik de afgelopen weken elke dag wel pijn, vandaag voel ik niks meer. Alsof alles weer op zijn plek zit. Mooi! Dus morgen maar wat langer lopen. Ben blij!

maandag 9 januari 2012

de eerste minuutjes!

Ik durfde eigenlijk niet, bang dat het een grote teleurstelling zou worden, maar ja, het moet toch een keer.

Overdag voel ik nog steeds onregelmatig pijn. Het gaat wel beter, de knakken zijn er bijna niet meer, maar er zit nog steeds iets. Dus heel voorzichtig proberen maar. De eerste langzame minuut ging goed. Toen twee minuten wandelen: beetje pijn. Weer een minuut: gaat goed. Wandelen doet meer pijn. Zo ging het door, ik heb 6 keer een minuut zachtgelopen (ik kan het geen hardlopen noemen). Thuis: geen pijn. Ik trek mijn schoenen uit en zie dat de zwelling minder is dan voor het hardlopen. Wat raar.

Nu, paar uur later voel ik helemaal geen pijn, alles voelt goed en rustig. Morgen nog even afwachten, en als het zo blijft woensdag iets meer zachtlopen.

Joepie!! Ik ben blij! Wat voelde het goed om weer hardloopschoenen aan te trekken!!

Ik sprak trouwens in De Wilp een man die hetzelfde aan zijn voet leek te hebben. Hij had het al een jaar, het ging niet over, sportarts wist ook niet wat het was. Maar hij liep al wel weer een halve marathon..... (ik wil een hele....)

zondag 8 januari 2012

harde wind

1 1/2 uur gefietst vandaag. Eerst hard tegen de wind in, toen nog harder wind mee weer naar huis. Het ging lekker. Ik heb energie genoeg.

Vandaag niet hollen, want geen tijd: ik moet schaatsen kijken. Wüst is net derde geworden. Best goed gedaan toch!