zaterdag 22 december 2012

zware training in de sneeuw

Donderdag niet meer gelopen of gefietst, bijkomen van de pittige tunneltraining van woensdag. Maar ik had nog steeds goede zin, dus verheugde ik mij op een lekkere lange training op vrijdag.

Buiten viel natte sneeuw, maar ik liet me niet weerhouden. Hoewel ik toch wel wat heb staan dralen, ik zag op tegen de kou. Maar ja, na 5 minuten in de kou word je warm en dan is er niks meer aan de hand, dus hup, geen gezeur en gaan met die banaan.

Na 20 minuten rustig inlopen begon ik aan lange intervallen. Ik had bedacht om 3 keer 20  minuten op halvemarathontempo te gaan lopen met steeds 5 minuten rustig ertussendoor. Maar tijdens de eerste 20 minuten dacht ik ineens dat drie keer misschien iets teveel van het goede zou zijn, omdat de halve marathon van Blijham al over 1,5 week is. Dus dan maar twee keer 20 minuten en dan verder rustig naar huis.

Dus zo ging het. De twee keer 20 gingen goed, niet te snel gedaan, maar toch vlot en niet te moe ervan geworden. Na 75 minuten lopen was ik hiermee klaar, maar toen was ik nog best ver van huis. Dus dan maar een derde 20 minuten erbij gedaan, maar niet meer zo snel, een stuk langzamer. Dit viel me zwaar, de enige motivatie om dit te doen was dat ik dan eerder thuis was.

Na de 20 minuten moest ik nog ongeveer een half uur naar huis lopen, dit ging nog langzamer, maar was taai en zwaar. Ik was echt moe, het lopen ging niet fijn meer.

Eenmaal thuis eerst eten en toen douchen, toen moest ik nog boodschappen doen en met mijn dochter in Roden shoppen. Maar ik was heel moe, zelfs wat misselijk. Blijkbaar was het allemaal iets te veel geweest voor een training.

's Avonds op de bank viel ik al bijna in slaap. Om half 10 ben ik naar bed gegaan en ik heb wel 10 uur geslapen. Nu hoop ik maar dat ik wel op tijd hersteld ben voor Blijham. Het zou niet de eerste keer zijn dat ik te kort op een wedstrijd te zwaar train... In elk geval doe ik niet veel meer, de komende week.

donderdag 20 december 2012

Rusten en weer verder trainen

Na de mooi gelopen wedstrijd in Peize nam ik zondag een rustdag. Goed herstellen leek me belangrijk. Maandag heb ik naar Groningen gefietst en dit ging alweer vol energie. Ik merk nauwelijks iets van de snelle 15 km, fijn!

Dinsdag weer een rustdag qua lopen, want de dag stond verder wel volgepland met allemaal dingen, maar goed.

Woensdagavond een tunneltraining die erg leek op die van een paar weken geleden, toen ik helemaal geen zin had. Nu had ik wel zin en ook veel energie. Ik heb snel en met krachtige tred de 10 hellingen genomen. Allemaal prima. De twee keer 6 minuten op halve marathontempo daarna gingen ook best, al voelde ik die 10 hellingen wel in mijn benen. Maakt allemaal niks uit, het lijkt of er een soort knop is omgegaan, ik loop ineens alles makkelijk en snel. Heerlijk.

Wat zal er in Blijham gaan gebeuren, over 1 1/2 week?

zondag 16 december 2012

SuperPeize

Yess!! Dat ging heel goed in Peize.

Ik ging in een mooi tempo van start: 5 km in 22.17. Lekker vlot, maar niet te. Ik kon het heel goed volhouden. De 10 km ging in 44.44, dus deze 5 km gingen in 22.36, weinig verval, want de eerste km ging zoals altijd sneller. Mijn eindtijd was 1.07.24, dus de derde vijf km gingen in 22.40, nauwelijks langzamer dan de tweede vijf.

Ik heb ook heerlijk gelopen. Nergens het gevoel gehad dat ik er hard voor moest werken. In de laatste ronde niet versneld, want, dacht ik, over twee weken is Blijham, daar loop ik de halve en dan moet ik ook weer knallen. Dus nu niet alles geven.

Ik heb alle 15 km's met iemand van loopgroep Nienoord samen gelopen, die mij ook op de tegenwindstukken flink uit de wind heeft gehouden. Nogmaals dank daarvoor, zonder hem had ik vast een flink aantal seconden langer over deze loop gedaan.