vrijdag 1 november 2013

Pijn

Vanmorgen, toen het even droog was, 12 km gelopen. Stom natuurlijk. Want ook al had ik de afgelopen twee dagen niks meer gevoeld, mijn heup is echt nog niet genezen en dan is 12 km veel te veel.

Het ging ook al helemaal niet zo lekker. Een week geleden liep ik nog zomaar 15 km en dat ging prima, maar nu is die vorm wel weg. Kwam natuurlijk ook door het fietsen van gisteren dat het zo stroef ging.

Na 5 km begon het in mijn heup te zeuren. Ik heb vanaf daar steeds stukjes gewandeld en even gerekt.  Maar dat hielp niet. Tijdens het wandelen was de pijn wel weg, maar als ik weer ging hollen, was het meteen weer terug. Maar buiten dat ging het ook gewoon stroef en zwaar.

Op het laatste stukje deed ik net of de pijn er niet was en toen bleek ik een km in 4'20 te hebben gelopen. Daar was ik dan toch nog blij mee.

Thuis vertelde ik dit tegen mijn dochter en die zei dat ik dus maar moest gaan fietsen en dan 6 km zachtjes hardlopen. Tja, ze heeft natuurlijk gelijk... Maar ik wil helemaal niet fietsen.

Ik denk trouwens dat het "gewoon" spieren zijn: piriformis of gluteus, of weet ik wat. En toch niet mijn slijmbeurs die daar ook zit. Dat is wat de huisarts van de loopgroep suggereerde.

donderdag 31 oktober 2013

nog rust nodig

De pijn in de heup is al bijna weg. Op de zondagtraining begon het na een tijdje toch wel behoorlijk pijn te doen. Op internet las ik dat rekken wel goed was. Dus dat heb ik de hele maandag gedaan. De andere dagen moest het eigenlijk ook, maar toen moest ik ook veel werken. En omdat het een nogal raar gezicht is, als ik dan met mijn been in een vreemde houding sta of zit of lig, heb ik het maar niet gedaan. Ik voelde toen trouwens ook al niks meer.

Maandag wilde ik eigenlijk een stukje fietsen. Ik zat nog vol energie en werd rusteloos van het stil zitten. Maar het was de dag van de storm en toen die eindelijk was gaan liggen, moest ik koken en daarna was het donker. Het fietsen werd dus niets.

De eerste mogelijkheid tot bewegen was woensdagavond, met de loopgroep. Ik heb het heel rustig aan gedaan en mijn heup heeft het goed gehouden. Weinig last van, alleen wat stijf op het laatst. Donderdag voelde het allemaal wel weer een beetje raar, maar die echte pijn is niet meer teruggekeerd.

Verder heb ik vandaag (donderdag) nog naar Groningen gefietst en dat viel tegen. De fiets zat niet lekker, de benen wilden niet. Dit komt zeker omdat dit, na heel veel lopen, weer de eerste keer is dat ik zo'n stuk fiets. Gelukkig ging de terugweg al een stuk beter. Ondanks dat ik de best wel forse wind tegen had.

Inmiddels is mijn lijf al weer gewend aan minder beweging. Ik heb veel minder trek, ben niet meer rusteloos. Jammer wel, want ik wilde het lopen en fietsen toch wel weer wat uitbreiden naar zo'n 40 a 50 km per week. Met af en toe een duurloop van 25 km erin. Nou, ja eerst goed van die heup afkomen en dan zie ik wel weer verder.