donderdag 26 september 2013

105 km en toen geen zin meer

Na zondag deed ik maandag nog een kort loopje van 8 km. Daarmee kwam mijn totaal van de hele week op 105 km. Een evenaring van mijn weekpr van vorig jaar.

Dinsdag hoefde ik niet hard te lopen, maar liep ik zacht: eindelijk weer eens met mijn man een stukje Pieterpad afgelegd. Hier waren we vorig jaar aan begonnen met het idee regelmatig samen te wandelen. We begonnen in september 2012 voortvarend, maar liepen vandaag dus de tweede etappe.....

Woensdag had ik een hele drukke dag, de hele dag lesgeven, dat is vermoeiend. 's Avonds had ik he-le-maal geen zin om te gaan hollen. Toch gegaan (je krijgt altijd spijt, enz..), maar het werd niet beter. Ik heb de 4000 meter nog redelijk snel volbracht, maar de minuutjes die erna kwamen  heb ik zeer relaxed of eigenlijk niet gedaan.

Verder wordt hier in huis nu iedereen om de beurt ziek. Dat was vorig jaar om deze tijd ook zo. Toen werd ik 10 dagen voor de marathon zelf ziek. Hopelijk gaat het nu anders.....

zondag 22 september 2013

De langste lange duurloop (voorlopig)

Na mijn 60 km in drie dagen had ik twee dagen rust verdiend. Eigenlijk niet verdiend, maar ik was gewoon te druk met andere dingen om te kunnen hardlopen. Want ik wilde/moest nog een lange lange duurloop doen en die kost een hoop tijd.

Zondag was er ook eigenlijk geen tijd, want we moesten naar familie ver weg. Ik kon alleen nog 's morgens heel vroeg hardlopen. Gelukkig vind ik dat eigenlijk best leuk, dus het was niet erg.

Om half zeven liep ik de deur uit. Het was nog donker. Ik kwam wat jongeren tegen die gefeest hadden in Roden vanwege de markt. Verder reden er vooral veel taxi's langs. Maar na Roderesch was dit ook afgelopen.

Ik dacht dat het nogal fris zou zijn, maar het was gewoon warm. Ik had teveel kleren aan, dat was meteen al duidelijk. Dus na een km of vier heb ik mijn jasje, shirt en reflecterend hesje ergens in de bosjes verstopt en ik liep verder met alleen mijn hemdje aan. Dat was in het begin te fris, maar ja, ik ging toch niet terug.

Ik liep en liep en liep en het ging prima allemaal. Het werd licht, het begon een klein beetje te waaien, maar niet erg. Het is me opgevallen dat er altijd een windje opsteekt bij zonsopgang en bij zonsondergang ook. Na bijna twee uur even een pauze om te drinken en mijn twee mandarijnen op te eten. En verder weer: alles prima, ik werd niet moe. Een dik uur later weer even gestopt om te drinken en toen moest ik nog een uur. Eerst mijn verstopte kleding weer ophalen en toen via een omweggetje naar huis.

Ik heb drie uur en 55 minuten gelopen, waarschijnlijk een km of 40, net iets minder, denk ik. Allemaal (vrijwel) moeiteloos gedaan. Over vier weken is de marathon, nu begint eigenlijk al het afbouwen daar naar toe. Ook wel weer fijn, want het kost allemaal wel veel tijd zo.