zaterdag 16 maart 2013

gemuteerde reuzenmollen

Vrijdagmiddag was het best aardig weer. Wel koud en veel wind, maar heel af en toe een klein zonnetje en soms een vlok sneeuw. Goed om te lopen. Ik had bedacht een rustige 20 km te doen, met de nadruk op rustig omdat ik op tijd hersteld wil zijn voor Leek en ik de afgelopen week al genoeg tempo's had getraind. Onder tempotraining versta ik ook de halve van Haren.

Na een wat stroef begin (toch een nasleep van het snelle geloop op woensdag?) liep het heerlijk. Ik had zowaar ook weer zin in hardlopen. Zin die ik afgelopen tijd een paar keer kwijt was. Maar nu dus niet. Ik liep een mooie route, langs stille weggetjes en genoot van de vele krokussen die ondanks de vrieskou toch gewoon door zijn blijven groeien en nu bloeiden.

Ergens in de buurt van de gasopslag vielen me de vele molshopen op. Deze dieren blijven ook in de winter erg actief. Maar naast erg veel normale molshopen lag het land daar ook vol met honderden reuzenmolshopen, van ongeveer een meter hoog. Wat is dit? Ik dacht aan gemuteerde mollen, je weet maar nooit wat daar in Langelo allemaal wordt uitgespookt of wat het effect is van gasopslag in de bodem....

Maar na een tijdje verder lopen zag ik dag het hopen bagger waren, die daar lagen omdat de sloten waren uitgebaggerd. Wat mij op de volgende vraag bracht: hoe krijg je die reuzenmolshopen van het land af? En waar gaat de grond dan heen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten